GÖRÜNTÜLÜ

Ailesinden gaspçı Arvas'a tepki: Kürtlerin kanı senin elinde olacak!

Mehmet Sacit Arvas, AKP'nin gasp politikasına alet olan Abdulahat Arvas'a tepki göstererek, "Kürtlerin kanı senin elinde olacak" dedi. AKP'nin eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek de halkın kararına saygı duyulmasını istedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) adayı Abdullah Zeydan'ın Wan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının ardından mazbatanın gasp edilerek AKP adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine, Arvas'ın ailesinden de tepki geldi.


Sanal medya hesabından videolu açıklama yapan Mehmet Sacit Arvas, Abdulahat Arvas için "Arvasiler'in yüz karası" dedi.

Mehmet Sacit Arvas, "Biz 700 yıldan fazladır Kürtlerle birlikte yaşıyoruz. Hiç kimse Kürtlerin bize saygı gösterdiği kadar saygı göstermedi" dedi.

'BU AŞAĞILIK KUMPASIN İÇİNDE NASIL YER ALIRSIN?'

Arvas'ın "kayyum olmak istemiyorum" sözlerini hatırlatan Mehmet Sacit Arvas, şunları söyledi: "Bizzat senin avukatın başvuruyor. Sen utanmıyor musun? Kürtlerin yüzüne nasıl bakacaksın? Gerçi onuru olan, arı olan utanılacak bir şey yaptığında insanların yüzüne bakmaz. Kürtlerin buna itiraz edeceğini biliyordun. İtiraz ettiği zaman bu adam asker yığacak. Sen Kürtlerin kanının dökülmesi üzerine nasıl sessiz kalırsın! Bu kadar iğrenç, aşağılık, haysiyetsizce kumpasın içerisinde nasıl yer aldın? Senden utanıyorum. Millet iradesine sahip çıkmak mecburiyetinde, sokağa çıktıklarında bu adam öldürecek bunları. Bu kanın her damlası senin elinde olacak. Kürtlerin arasında nasıl dolaşacaksın? Ama sen dolaşırsın. Sende onur yok. Sende vicdan yok. Varsa yoksa para ve makam. Yazıklar olsun sana. Orada varsa Arvasi büyükleri ve ses çıkarmıyorlarsa, onlara da yazıklar olsun."

AKP'Lİ ESKİ VEKİL: HALKIN KARARINA SAYGI DUYULMALI

AKP'nin eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, sanal medya hesabından açıklama yaparak, Wanlıların Zeydan'ı seçtiğini vurguladı. Arvas'a seslenen Özbek, "Milletin desteği olmadan yönetime gelmek vicdanı yaralar. Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır. Adını, aileni, tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim" dedi.